Osallistu MyDynamicForest-tutkimukseen kolmessa helpossa vaiheessa:

VAIHE 1: Lisää reittisi 

VAIHE 2: Vastaa kyselyyn

VAIHE 3: Vahvista osallistumisesi 

 

 

VAIHE 1: Lisää reittisi 

Tässä vaiheessa sinulla on kaksi vaihtoehtoa: jos puhelimessasi on GPS ja käytät jotain kuntoilu- / liikkumisen seurantasovellusta (esim. Sports Tracker, Endomondo, Strava), voit ladata reittisi .gpx-tiedostona verkkosivullemme, joko “lisää reittisi”-linkin kautta tai “raahaamistoiminnolla”. Kun lisäät reitin, sinua pyydetään valitsemaan vaihtoehdoista se, mihin tarkoitukseen reittiä käytit, esim. juoksu, koiran ulkoilutus tai pyöräily. Tiedostamme, että saatat käyttää samaa reittiä moneen tarkoitukseen, esim. saatat juosta ja kävellä samalla käynnillä, jolloin pyydämme sinua ystävällisesti valitsemaan sen vaihtoehdon, joka parhaiten kuvaa käyntiäsi (eli mihin tarkoitukseen pääasiassa käytit reittiä tällä nimenomaisella metsäkäynnillä). Vaihessa 2 sinulla on mahdollisuus antaa lisää tietoja reitistäsi ja metsäkäynnistäsi.

Tässä esimerkki, kuinka pääset lisäämään reitin sports tracker –sovelluksen kautta: kun kirjaudut sports tracker –verkkosivulle (http://www.sports-tracker.com/), klikkaa “Dashboard” sekä “My Workouts”, jollon pääset näkemään listan reiteistäsi. Valitse se reitti, jonka haluat ladata, jolloin näet oikeassa yläkulmassa “export”-painikkeen. Klikkaamalla tätä painiketta reittisi tallentuu .gpx-tiedostona koneellesi.  

Mikäli et käytä tai sinulla ei ole GPS:ää puhelimessasi, voit silti osallistua piirtämällä reittisi hiirellä kartalle niin hyvin kuin sen muistat. Kun olet piirtänyt reittisi, pääset tallentamaan sen järjestelmään.

VAIHE 2: Vastaa kyselyyn

Kun olet lisännyt reittisi, pyydämme sinua vastaamaan lyhyeen ja helppoon kyselyyn (täyttäminen kestää n. 10-15 min). Kysymyksillä kartoitamme mm. taustatietoja sekä metsän käyttöön ja reittivalintoihin vaikuttavia tekijöitä. Lopuksi voit halutessasi vapaasti lisätä kommentteja reitistä, metsäkäynnistäsi, kokemuksiasi keskuspuiston hoidosta tai muita tärkeäksi kokemiasi asioita keskuspuistoon liittyen. Kyselyn tarkoituksena on saada tärkeitä taustatietoja reittien käyttäjistä.

VAIHE 3: Vahvista osallistumisesi 

Saattaaksesi prosessin loppuun, pyydämme sinua vielä hyväksymään suostumuksen osallistumisesasti projektiimme. Noudatamme eettisesti hyvän tutkimuksen käytäntöjä, joten haluamme olla varmoja, että osallistujat ymmärtävät, mistä tässä tutkimuksessa on kyse. Osallistumisen ehdot löydät kohdasta 3, kun pääset sinne asti.

Huomiothani, että osallistut tutkimukseen nimettömästi, henkilökohtaisia tietojasi ei anneta kenellekään ulkopuoliselle eikä niitä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen kuin tähän tutkimukseen.

USEIN KYSYTTYÄ

Mistä voin saada apua, jos minulla on ongelmia reittini lisäämisessä tai verkkosivun käytössä?

Jos sinulla on ongelmia reittisi lisäämisessä tai verkkosivun käytössä, ota yhteyttä Silviya Banchevaan (silviya.bancheva(at)helsinki.fi

Voinko osallistua useammin kuin kerran?

Kyllä, voit halutessasi osallistua useammin kuin kerran. Tämä auttaa meitä keräämään arvokasta tietoa virkistyskäytöstä eri ajankohtina, esim. kesällä ja talvella. Kun lataat uuden reitin ja etenet kyselyyn, järjestelmämme tunnistaa sähköpostisi ja sinut ns. vanhana käyttäjänä, jolloin voit ohittaa kaikki taustatietojasi koskevat kysymykset (esim. ikä, sukupuoli, ammatti), joihin olet jo vastannut aiemmin.

Voinko lisätä useamman kuin yhden reitin kerrallaan?

Valitettavasti et. Kyselymme on suunniteltu siten, että se tallentaa aina yhden reitin kerrallaan, koska haluamme liittää kyselystä saamamme tiedot jokaiseen yksittäiseen reittiin. Jos haluat lisätä useampia kuin yhden reitin, voit ladata ne erikseen sen jälkeen, kun olet lisännyt ensimmäisen reitin.

Miksi osoitettani kysytään? 

Kysymme osoitettasi vain, koska olemme kiinnostuneet, kuinka kaukana kaupunkimetsästä asut. Tämä on tärkeää tietoa ymmärtääksemme, kuinka helppo pääsy asukkailla on kaupunkimetsiin.

Käytetäänkö henkilökohtaisia tietojani (osoitetta, sähköpostiosoitetta) muuhun tarkoitukseen tai annetaanko niitä eteenpäin?

Ei. Kaikki henkilökohtainen tieto, jonka annatte tämän kyselyn yhteydessä, käsitellään anonyymisti, eivätkä henkilötietonne tule näkymään missään. Vastauksianne käytetään ainoastaan tässä tutkimuksessa, eikä niitä anneta eteenpäin mihinkään muuhun tarkoitukseen.

Miten osallistumiseni edesauttaa säilyttämään kaupunkimetsiä?

MyDynamicForest on verkkopohjainen metodi asukastiedon keräämiseksi ja asukkaiden sitouttamiseksi kaupunkimetsien suunnitteluun ja hoitoon. Asukkaiden antama reittitieto auttaa tuottamaan karttoja, joista näkyy ne kaupunkimetsäalueet, joita käytetään kaikkein intensiivisimmin. Kyselyosuus lisää tärkeän “sosiaalisen ulottuvuuden” maantieteelliseen aineistoon antaen käsityksen virkistyskäyttäjien motivaatioista ja arvoista. Tämä tieto on arvokasta metsän suunnittelulle ja hoidlle, jotta metsiä voidaan kehittää miellyttävinä, vahvoina ja hyvinvoivina ekosysteemeinä huomioiden samalla virkistyskäyttö ja asukkaiden tarpeet.